Askarteluliike Kätevä-Käsi perusti verkkokaupan

Askarteluliike Kätevä-Käsi Oy sijaitsee Plaza Centrumin valoisissa ja avarissa tiloissa. Askarteluliikkeen toisen omistajan, Outi Eerolan, mielestä tuotteet on saatu nyt aikaisempaa paremmin esille.

Uudet, läheltä löytyneet tilat säilyttivät olemassa olevan asiakasvirran

Perheyrityksen myymälä siirtyi uusiin tiloihin vuonna 2017. Aiemmin se sijaitsi nyt puretussa PT-talossa. Eerolaa miellyttää Plaza Centrumin keskeinen sijainti. Myymälän muuttaessa PT-talosta oli tarkoitus, että uudet tilat voitaisiin avata mahdollisimman lähelle vanhoja tiloja. Niin kävi: vanhan ja uuden liiketilan välillä on vain noin sadan metrin matka. Entiset asiakkaat eivät ole kaikonneet. Päinvastoin.

Verkkokaupalla positiivinen vaikutus asiakaskäyttäytymiseen

Kuten monet muut yrittäjät, myös Eerola sai koronatukea Business Finlandilta. Rahoilla hän osti konsultointipalveluita verkkokaupan perustamista varten. Verkkokauppa lähti hyvin käyntiin ja heti perustamisen jälkeen Kätevä-Käsi on saanut asiakkaita Joensuun lisäksi muualta Suomesta.

Lisääntyneen kysynnän vuoksi yritys tarvitsi pian lisää myös varastotilaa. Plaza Centrumin muutosjoustavuuden ansiosta lisätila järjestyi helposti. Järjestely saa Eerolalta suuresti kiitosta:

”On näppärää, kun varasto on samassa rakennuksessa myymälän kanssa”, hän sanoo.

Korona on vaikuttanut ihmisten ostokäyttäytymiseen: kivijalkamyymälöiden sijaan suositaan verkkokauppoja, ja esimerkiksi Kätevä-Käsi-liikkeessä asioivat asiakkaat ostavat kerralla enemmän ja käyvät paikanpäällä harvemmin.

”Moni paikallinenkin saattaa tilata askartelutarvikkeita verkkokaupan kautta”, Eerola sanoo.

Ajankohtaiset askarteluvinkit kiinnostavat

”Ihmiset tekevät kotona nyt paljon askarteluja ja käsitöitä, kun muita harrastuksia ei oikein ole.”
Eerolalta kysytäänkin paljon askarteluvinkkejä.

”Eniten ihmiset pohtivat, mitä eri-ikäisten lasten kanssa voisi tehdä kotona ollessa. Itselleen tarvikkeita ostavat asiakkaat taas ovat hyvin tietoisia siitä, mitä he haluavat.”

Pian alkaa pääsiäissesonki, joka on askartelumyymälöiden vilkkainta aikaa heti joulun jälkeen. Kätevä-Käsi-myymälä on myös koristeltu ajankohtaan sopivalla tavalla.

”Olemme askarrelleet tipuja ja maalanneet munia. Odotamme jo pääsiäissesongin alkamista.”

Sekä verkossa että kivijalkamyymälässä suosituimpia tuotteita ovat makrame-langat, timanttimaalaustyöt ja maalaustarvikkeet.

Timanttimaalaustöitä tehdään tarrapintaiselle canvas-pohjalle helmillä. Eerola vertaa tekniikkaa ristipisto- tai kanavatöiden tekemiseen. Helmet asetellaan yksi kerrallaan pohjalle ja tarrapinta pitää ne paikoillaan. Paksusta makrame-langasta saa tehtyä solmimalla esimerkiksi amppelin tai seinävaatteen. Tästä myös tekniikka on saanut nimensä: solmeilu.

Uusimmat askartelun trendit osa myymälän nuorennusleikkausta

Yksi monista vuosien varrella tehdyistä uudistuksista on juuri uusimpien askartelutrendien huomioiminen myymälän valikoimassa. ”Yleinen tuotteiden nuorennusleikkaus”, Eerola tiivistää.

Eerola suhtautuu yrityksensä mahdollisiin laajennussuunnitelmiin rauhallisesti: ”Jatketaan samaan malliin, jatketaan pientä kasvua maltillisesti.” 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

MINKÄLAISESSA TOIMITILASSA SINÄ HALUAT ONNISTUA?

Plaza Centrum tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia niille, jotka tahtovat yhdistää rakennuksen rouheuden ja modernin, talotekniikaltaan ensiluokkaisen toimistoympäristön. Kaikki vuokratilat ovat muokattavissa käyttäjänsä ilmettä ja tarpeita vastaaviksi.

Viihtyisä työympäristö

TOIMIVAT tilaratkaisut