Luotsi auttaa työllistymisessä

Plaza Centrumin katutasossa sijaitseva Luotsi auttaa työllistymisessä. Joensuun työllisyyspalveluihin kuuluva Luotsi on tarkoitettu kaikille joensuulaisille, jotka ovat suuntaamassa työelämään tai ovat työelämässä, mutta uudet työmahdollisuudet tai alanvaihto kiinnostavat. 

”Luotsi on helposti lähestyttävä matalan kynnyksen paikka, josta saa yksilöllistä tukea työllistymiseen. Lisäksi meillä on tiedossa työmahdollisuuksia, joita ei välttämättä ole haussa muualla”, Joensuun työllisyyspalveluiden päällikkö, Riikka Vartiainen kertoo.

Arvokasta apua oman osaamisen tunnistamiseen

Luotsi on yksi Joensuun työllisyyspalveluiden hankkeista. Luotsin olemassaolo on Vartiaisen mukaan vaikuttanut positiivisesti joensuulaisten työllistymiseen. Palveluiden pariin pääsy on nopeampaa ja helpompaa. Henkilökunnan tavoittaa paitsi sosiaalisessa mediassa, myös Luotsin helposti saavutettavissa olevista tiloista Plaza Centrumin katutasosta. 

Plaza Centrumissa meille on helppo tulla. Monet arvostavat sitä, että voi tulla fyysisesti käymään ja kohtaamaan ihmisen. Tietysti korona-aika on sitä haastanut, mutta periaatteen tasolla”, Vartiainen sanoo. ”Luotsissa kartoitetaan aina niitä työllistymismahdollisuuksia ihminen ja osaaminen edellä.”

Asiakas voi saada konkreettista apua oman osaamisen kartoittamiseen, tietoa paikallisista työllistymismahdollisuuksista ja työpaikoista. Juuri tämä on Vartiaisen mukaan arvokkainta, mitä Luotsista voi saada:

”Jos on työtön eikä ole tietoa siitä, miten päästä eteenpäin ja mistä löytää töitä, Luotsi on oikea paikka. Meillä on paljon tarinoita siitä, että kun Luotsin ovesta astuu sisään, lähtee työpaikka taskussa ulos. Tämä on tietysti tosi iso asia yksilön kannalta”.

Tukea työllistymiseen koulutustaustasta riippumatta

Luotsi on aktiivinen toimija työnhakijan ja työnantajan välissä. Työnantajat lähestyvät myös Luotsia tarvitessaan työntekijöitä. 

”Työnantajat tietävät, että jos Luotsista tulee työntekijä, siinä on olemassa osaamistakuu. Pyritään kohtauttamaan työnantaja ja työntekijä.”

Vartiaisen mukaan ihmiset ovat löytäneet Luotsin palvelut hyvin, vaikka vallitseva maailmantilanne voikin saada ihmiset mietteliääksi myös työnhaun suhteen:

”Monella voi olla semmoinen ajatus, että kunhan tämä tilanne on selvempi, niin sitten lähtee aktivoitumaan työnhaussa enemmän.”

Ennen korona-aikaa Luotsin työntekijät ehtivät myös jakamaan tietoa keskusta-alueen ulkopuolella esimerkiksi Enossa ja Uimaharjussa. Muutaman päivän kerrallaan he viettivät julkisella paikalla, joten ihmisten oli helppo lähestyä heitä ja hakeutua työllisyyspalveluihin Luotsin kautta. 

Jokainen, koulutusalasta riippumatta, voi saada Luotsista tukea ja apua: 

”Työpaikkoja löytyy sekä duunarille että tohtorille”, Vartiainen tiivistää.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

MINKÄLAISESSA TOIMITILASSA SINÄ HALUAT ONNISTUA?

Plaza Centrum tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia niille, jotka tahtovat yhdistää rakennuksen rouheuden ja modernin, talotekniikaltaan ensiluokkaisen toimistoympäristön. Kaikki vuokratilat ovat muokattavissa käyttäjänsä ilmettä ja tarpeita vastaaviksi.

Viihtyisä työympäristö

TOIMIVAT tilaratkaisut