Palveluiden digitalisoituessa tilojen tarve muuttuu

Palveluiden digitalisoituessa yritysten tilojen tarve on erilainen kuin ennen. Näin on käynyt myös Danske Bankin konttorille Joensuussa. Noin vuosi sitten pankki muutti kolmansiin tiloihinsa Plaza Centrumin kauppakeskuksessa.  Digitalisaation mukanaan tuomat muutokset vaativat tilojen vuokraajiltakin muutosjoustavuutta.

Aikoina jolloin Danske Bankilla oli käteispalveluita ja asiakkaat hoitivat muun muassa laskunmaksun konttorilla, pankilla oli kaksikin tilaa Plaza Centrumissa. Toisessa huoneistossa oli tilat viidellekymmenelle työntekijälle. Digitalisoitumisen myötä henkilökunnan määrä on vähentynyt. Niinpä aikaisempi liikehuoneisto osoittautui Danske Bankin nykyisiin tarpeisiin nähden aivan liian isoksi. 

Omista työhuoneista avokonttoriin

Saman katon alta löytyi Plaza Centrumin kanssa neuvotellessa neliömääriltään sopivammat tilat. Karppisen mukaan Danske Bankin henkilöstöä pidettiin rakentamisen aikana hyvin ajan tasalla. Projektin edetessä heitä kuunneltiin ja vastaan tulleita epäkohtia laitettiin nopeasti kuntoon. Pankkihenkilöstö pääsi tutustumaan tiloihin aina sitä mukaa kun rakentaminen edistyi. Vuosien varrella yhteistyö Plaza Centrumin kanssa on ollut sujuvaa, kiinteistöhuolto on huolehtinut ilmaantuneista ongelmista hyvin.

Yhteisissä palavereissa kiinteistönomistajan kanssa käytiin läpi, millainen uuden tilan pitää olla. Uusissa tiloissa työntekijöiden omista huoneista luovuttiin.

”Aikaisempi tila ei enää soveltunut toimintamme uusiin muotoihin. Nyt puolet tilasta on avokonttoria ja kasvokkain tehtäville asiakastapaamisille on omat neuvotteluhuoneet”, kertoo asiakastukihenkilö Markku Karppinen Joensuun Danske Bankin konttorilta. 

Rauhallisempien työskentelyolosuhteisen saavuttamiseksi lattialle laitettiin kokolattiamatto, koska se imee ääntä. Jos avokonttorin puolella ei viihdy, niin voi käyttää asiakaskohtaamisiin suunniteltuja neuvotteluhuoneita työhuoneina.

Asiakkaiden yksityisyys nyt aikaisempaa turvatumpaa

Pankin tiloissa myös turvallisuusominaisuudet pitää ottaa huomioon. Tietyt laitteistot on suojattava omien seinien sisäpuolellakin. Myös toimivat, suojatut yhteydet ovat tärkeä osa pankin arkea. Kaikki tämä huomioitiin rakennusprosessin aikana. 

”Jotta ne täyttävät pankin laatuvaatimukset ”, Karppinen toteaa

Myös pankkiasioitaan hoitamaan tulleiden asiakkaiden yksityisyys on parantunut uusien tilojen myötä. Nykyisin kaksi ihmistä palvelee pankkiin ilman ajanvarausta tulevia asiakkaita. Kummallakin työntekijällä on käytössään oma huone.  

Danske Bankin aikaisemmissa tiloissa asiakaspalvelu oli tiskillä tapahtuvaa palvelua. Tuolloin asiakkaat joutuivat hoitamaan monet pankkiasioistaan niin, että omaa vuoroaan odottavat saattoivat kuulla, mitä hoidettava asia koski. 

Itse palvelutilannekin on nyt kiireettömämpi:

”Asiakkaalle ei tule tunnetta siitä, että asioiden hoitamisessa olisi hoppu, kun muut asiakkaat eivät odota vuoroaan heti selän takana.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

MINKÄLAISESSA TOIMITILASSA SINÄ HALUAT ONNISTUA?

Plaza Centrum tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia niille, jotka tahtovat yhdistää rakennuksen rouheuden ja modernin, talotekniikaltaan ensiluokkaisen toimistoympäristön. Kaikki vuokratilat ovat muokattavissa käyttäjänsä ilmettä ja tarpeita vastaaviksi.

Viihtyisä työympäristö

TOIMIVAT tilaratkaisut