S-marketille vastuullisuus ja ympäristö on osa arkea

Kauppakadun S-marketissa huomioidaan vastuullisuus ja ympäristö myymälän arjessa monella tavalla.  Tästä Plaza Centrum ja sen katutasossa sijaitseva S-market pitävät huolen. Kauppakeskuksen kiinteistönomistaja on huolehtinut marketin mahdollisuudesta kierrättää. Myymälällä on käytössään monipuolinen lajittelupiste.

Marketissa kierrätetään pahvi, muovi, lasi, metalli ja biojätteet. Myös lampuille ja paristoille on oma keräyksensä. Henkilökunnan toiveesta myös heidän taukohuoneessaan on nyt mahdollisuus lajitella omista eväistä tulevat roskat tyhjennettäviin astioihin. 

Ympäristöystävällisempi myymälä

”Koen itse, että pystymme hyvin kierrättämään pakkausmateriaalin ja muun mitä tulee. Niitä ei tarvitse heittää sekajätteeseen, vaan lajittelemaan asianmukaisesti,” marketpäällikkö Mari Kansala sanoo.

Hänen mukaansa hedelmät ja vihannekset tulevat heille suurimmaksi osaksi kierrätettävissä laatikoissa. Tällöin niistä ei synny turhaa pahvia tai muovia. Samoin tuoretuotteet tulevat kierrätettävissä laatikoissa, joista ne puretaan suoraan hyllyihin. Ainoastaan kuivatavara on pakattu suurimmilta osin pahviin ja joiltakin osin muoviin.

Myös myymälän kylmätekniikka on nykyisin ympäristöystävällisempää. Kaksi vuotta sitten Kauppakadun S-market remontoitiin, jolloin kaikki kylmätekniikka uusittiin. Aikaisemmissa kylmälaitteissa ei ollut ovia, joten kylmä ilma pääsi huonetilaan. Nykyiset laitteet ovat ovellisia lasikaappeja, jotka estävät kylmän ja lämpimän ilman sekoittumisen myymälässä.

”Kun kylmälaitteista ei tule viileyttä huoneistoon, lämmityksen tarve vähenee”, Plaza Centrumin kiinteistöjohtaja, Heikki Turunen sanoo.

Asiakkaita kannustetaan tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan. Kauppakadun S-marketissa voi pakata hedelmät ja vihannekset kestokassiin. 

Tekoja ympäristön hyväksi

Hedelmä- ja vihannesosastolla huomioidaan satokaudet ja niitä mukaillen tilataan myytävää. Lihalle vaihtoehtoisia tuotteita menee Kansalan mukaan paljon ja niiden kysyntä kasvaa koko ajan:

”Esimerkiksi Härkis- ja Mifu-tuotteet ovat sellaisia, joita kysytään paljon ja toivotaan niistä eri makuja. Samoin valmisruokien kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut.”

Ruokahävikin minimoimiseksi myymälään pyritään tilaamaan tuotteita menekin mukaan. Kaupan hyllyyn jäävät tuotteet pakastetaan viimeisenä parasta ennen -päivänä. Tuotteet lahjoitetaan ruoka-apuun.

Ympäristön hyväksi tehdään Kauppakadun S-marketissa töitä pitkäjänteisesti:

”Kyllä meillä talossa huomioidaan se koko ajan ja pyritään sen asian eteen tekemään isoja ja pieniä tekoja ja linjauksia”, Kansala toteaa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

MINKÄLAISESSA TOIMITILASSA SINÄ HALUAT ONNISTUA?

Plaza Centrum tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia niille, jotka tahtovat yhdistää rakennuksen rouheuden ja modernin, talotekniikaltaan ensiluokkaisen toimistoympäristön. Kaikki vuokratilat ovat muokattavissa käyttäjänsä ilmettä ja tarpeita vastaaviksi.

Viihtyisä työympäristö

TOIMIVAT tilaratkaisut