Arkistot: kesäkuu 2021

Pub Fever palvelee Plaza Centrumin katutasossa jo toista vuosikymmentä

Pub Fever on ollut olemassa yhtä pitkään kuin Plaza Centrumkin. Pub Feverin Sari Tykkyläinen, vuokrasi Plaza Centrumilta tilat vuonna 2008, kun kauppakeskus valmistui.

Katutasosta löytyi sopivat tilat pubille. Neliöitä oli Pub Feverin tarpeisiin hyvä määrä ja he saivat itse vaikuttaa pohjaratkaisuun.  Tilaan suunniteltiin asiakaspaikkoja ja tiskin paikka. 

Sisustuksessa ja tiloissa ylipäänsä Tykkyläinen halusi panostaa toimivuuteen. Hän sai suunnitella tilat oman visionsa mukaan. Hän on edelleen tyytyväinen tekemiinsä päätöksiin:

”Toimivia ratkaisuja tehty.  Kokonaisuudessaan tila toimii hyvin.”

Nyt on meneillään Pub Feverin kolmastoista vuosi yrityksenä, niin kuin myös vuokralaisena Plaza Centrumin tiloissa. Koko tänä aikana liikehuoneistoa ei olla remontoitu suuremmin: 

”Emme ole tehneet mitään isompia muutoksia, on menty sillä mitä silloin alussa suunniteltiin. Se on ollut hyväksi havaittu kokonaisuus. Tietysti pientä pintaremonttia on tehty ja tilaa hieman ehostettu, mutta muuten kaikki on entisellään ”, Tykkyläinen sanoo.

Kuten monia Plaza Centrumin vuokralaisia, myös Tykkyläistä miellyttää kauppakeskuksen keskeinen sijainti Joensuussa.  Samoin kuin tekemiinsä sisustusratkaisuihin, myös Pub Feverin sijaintiin hän on edelleen tyytyväinen:

”Onhan tämä hyvä paikka – katutasossa ja keskellä kaupunkia.”

Hän kertoo, että ovat itse saaneet päättää, miten tekevät ja toteuttavat asiat.  Tasaisin väliajoin Tykkyläinen ja Plaza Centrumin väki vaihtavat kuulumisia. Yhteistyö  heidän kanssaan on mutkatonta:

”Homma hoituu ja asiat menevät kuin itsestään”, Tykkyläinen toteaa.

Henkilökunta on viihtynyt Pub Feverin tiloissa, samoin asiakkaat. 

”Asiakkaat ovat löytäneet meille hyvin”, Tykkyläinen iloitsee.

Tykkyläisen mukaan vuodet ovat kuluneet nopeasti. Tulevaisuudessa hän haluaa kehitellä uutta, mutta yrityksensä peruskonseptiin hän vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä:

”Jatketaan entiseen malliin.”

S-marketille vastuullisuus ja ympäristö on osa arkea

Kauppakadun S-marketissa huomioidaan vastuullisuus ja ympäristö myymälän arjessa monella tavalla.  Tästä Plaza Centrum ja sen katutasossa sijaitseva S-market pitävät huolen. Kauppakeskuksen kiinteistönomistaja on huolehtinut marketin mahdollisuudesta kierrättää. Myymälällä on käytössään monipuolinen lajittelupiste.

Marketissa kierrätetään pahvi, muovi, lasi, metalli ja biojätteet. Myös lampuille ja paristoille on oma keräyksensä. Henkilökunnan toiveesta myös heidän taukohuoneessaan on nyt mahdollisuus lajitella omista eväistä tulevat roskat tyhjennettäviin astioihin. 

Ympäristöystävällisempi myymälä

”Koen itse, että pystymme hyvin kierrättämään pakkausmateriaalin ja muun mitä tulee. Niitä ei tarvitse heittää sekajätteeseen, vaan lajittelemaan asianmukaisesti,” marketpäällikkö Mari Kansala sanoo.

Hänen mukaansa hedelmät ja vihannekset tulevat heille suurimmaksi osaksi kierrätettävissä laatikoissa. Tällöin niistä ei synny turhaa pahvia tai muovia. Samoin tuoretuotteet tulevat kierrätettävissä laatikoissa, joista ne puretaan suoraan hyllyihin. Ainoastaan kuivatavara on pakattu suurimmilta osin pahviin ja joiltakin osin muoviin.

Myös myymälän kylmätekniikka on nykyisin ympäristöystävällisempää. Kaksi vuotta sitten Kauppakadun S-market remontoitiin, jolloin kaikki kylmätekniikka uusittiin. Aikaisemmissa kylmälaitteissa ei ollut ovia, joten kylmä ilma pääsi huonetilaan. Nykyiset laitteet ovat ovellisia lasikaappeja, jotka estävät kylmän ja lämpimän ilman sekoittumisen myymälässä.

”Kun kylmälaitteista ei tule viileyttä huoneistoon, lämmityksen tarve vähenee”, Plaza Centrumin kiinteistöjohtaja, Heikki Turunen sanoo.

Asiakkaita kannustetaan tekemään kestävämpiä valintoja arjessaan. Kauppakadun S-marketissa voi pakata hedelmät ja vihannekset kestokassiin. 

Tekoja ympäristön hyväksi

Hedelmä- ja vihannesosastolla huomioidaan satokaudet ja niitä mukaillen tilataan myytävää. Lihalle vaihtoehtoisia tuotteita menee Kansalan mukaan paljon ja niiden kysyntä kasvaa koko ajan:

”Esimerkiksi Härkis- ja Mifu-tuotteet ovat sellaisia, joita kysytään paljon ja toivotaan niistä eri makuja. Samoin valmisruokien kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut.”

Ruokahävikin minimoimiseksi myymälään pyritään tilaamaan tuotteita menekin mukaan. Kaupan hyllyyn jäävät tuotteet pakastetaan viimeisenä parasta ennen -päivänä. Tuotteet lahjoitetaan ruoka-apuun.

Ympäristön hyväksi tehdään Kauppakadun S-marketissa töitä pitkäjänteisesti:

”Kyllä meillä talossa huomioidaan se koko ajan ja pyritään sen asian eteen tekemään isoja ja pieniä tekoja ja linjauksia”, Kansala toteaa.